top of page

wie is die ruud van den houte ?

Ik (die Ruud, dus) volgde in de jaren 80 de School voor Fotografie/KABK Den Haag en de Nederlandse Filmacademie A'dam voor camera & licht.

Ik fotografeerde voor muziekbladen (o.a. Vinyl & Oor), reisde twee jaar mee als fotograaf van De Grote Prijs van Nederland, later fotografeerde ik voor zakenbladen (o.a. Management Team) en reclamebureaus.

Ook werkte ik enige tijd als cameraman en belichter voor speelfilms en televisie. Anno nu (wat vliegt de tijd!) fotografeer in opdracht, heel divers, veel portretten vooral, en ik experimenteer graag met de nieuwste digitale mogelijkheden in mijn vrije autonome foto- & filmwerk. 

En ik geef zo'n 15 jaar fotografie- en filmlessen.... aan allerlei leeftijdsgroepen. Hoe leuk is dat, als je beeldverslaafd bent en je kan die verslaving overbrengen op anderen :) 

Nieuwsgierig als ik ben, volg ik de ontwikkeling van de hedendaagse beeldcultuur op de voet: het zijn interessante tijden momenteel.....

Ook dat nog: ik schrijf liedjes en speel in een band als gitarist/zanger. Woon in het centrum van Den Haag. Ben gelukkig getrouwd en heb 2 leuke kinderen, een vreemde zeurkat en een gedeelde auto met de drumster van mijn band. Houd van een goed glas wijn en de gedichten van Fred Papenhove.

bottom of page