top of page

Ik (die Ruud, dus) volgde in de jaren 80 de School voor Fotografie/KABK Den Haag en in de jaren 90 de Nederlandse Filmacademie A'dam voor camera & licht.

Ik fotografeerde voor muziekbladen (o.a. Vinyl & Oor), reisde twee jaar mee als fotograaf van De Grote Prijs van Nederland, later fotografeerde ik voor zakenbladen (o.a. Management Team) en reclamebureaus.

Ook werkte ik enige tijd als cameraman en belichter voor speelfilms en televisie. Anno nu fotografeer in nog steeds opdracht en ik experimenteer graag met de nieuwste digitale mogelijkheden in mijn vrije autonome foto- & filmwerk. 

Ik geef zo'n 20 jaar fotografiecursussen en organiseer ook regelmatig fotoreizen, meer info en aanmelden: hier.... 

Ben je 60plus en fotografieliefhebber, dan kan je meedoen met een van de drie wekelijkse fotografie-ateliers in Den Haag e.o., meer info en aanmelden: hier.... 

 

Hoe leuk is dat, als je beeldverslaafd bent en je kan die verslaving overbrengen op anderen. Nieuwsgierig als ik ben, volg ik de ontwikkeling van de hedendaagse beeldcultuur op de voet: het zijn interessante tijden momenteel.

AI fotografie is een interessante aanwinst, waar ik zeker iets mee ga doen :)

Ik woon in het centrum van Den Haag. Ben gelukkig getrouwd en heb 2 leuke kinderen, een geweldige kleindochter en een gedeelde auto met mijn dochter. Houd van een goed glas wijn en de gedichten van Fred Papenhove.

wie is die ruud van den houte ?

bottom of page